21.10.2012

16.viikko ja taudista toipumista

Tänään pyörähti jo 16. viikko käyntiin. Nyt täytyy sanoa, että muutama viime viikko on mennyt nopeasti! Jos samaa vauhtia jatkuu, niin kohtahan sitä ollaan jo ns. puolivälissä. Toisaalta välillä tuntuu, että tämä raskaus on kestänyt jo ikuisuuden, eikä viikot vieri millään. Oon yrittänyt nauttia tästä olotilasta, välillä se on toki ollut hankalaa jatkuvan pahoinvoinnin (joka hetkeksi jo helpotti mutta teki comebäkin) takia. Tämä kuitenkin voi olla viimeinen raskauteni, joten yritän ottaa ilon irti niin hyvin kuin pystyy.


Pötsi pyöristyy aika kovaa vauhtia. Muutama päivä sitten se tuntui jo lähes kadonneen, kun meille rantautui tämä ah-niin ihana oksennustauti ja kuihduin hetkellisesti. Lapset pääsi onneksi suht vähällä, ja toipuivat nopeasti. Äiskälle tauti oli vähän rankempi, kaikki lensi aamusta myöhäiseen iltaan ulos, lopulta en uskaltanut vettäkään juuri juoda, ja siitä ei seurannut mitään hyvää. Seuraava päivä (perjantai) sujui ilman oksentelua, mutta voimat oli aivan täysin nollissa. Olin varmaan päässyt vähän kuivumaan, koska olo oli niin heikko. Verenpaine oli mennyt taas matalaksi ja leposyke oli 113. Onneksi, onneksi, paappa tuli hakemaan lapset niiden luo siihen saakka, että mies haki ne töistä päästyään. Sain rauhassa kerätä voimia ja levätä. Vielä tänäänkään, sunnuntaina, olo ei oo ihan entisellään, mutta reilusti parempi jo! Kyllä voi yks oksennustauti viedä voimia! 

Yksi mua kummastuttava juttu on se, ettei mun paino oo vieläkään noussut, tippaakaan. Tuon taudin aikana tipahti parisen kiloa, jotka on varmasti jo tullut takaisin, mutta siis plussalla ei olla vielä ollenkaan. Hyvä juttuhan se on, mutta erittäin erikoista mun kohdalla kyllä!

Sikiön paino: 100 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 10 cm
Koko pituus: 12 cm


SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 13 viikkoa vanha. Vartalo kasvaa nyt huippuvauhtia ja jalat pitenevät samalla kun luusto vahvistuu. Myös lihakset vahvistuvat, joten pian voit tuntea sikiön vilkkaat liikkeet. Tällä viikolla korvat saavuttavat lähes lopullisen paikkansa ja ovat selvästi nähtävissä. Nyt pikkuinen näyttää aivan pienoiskokoiselta vauvalta. Iho on lähes läpinäkyvä, joten kaikki verisuonet kuultavat läpi. Iholle muodostuu ohut untuvakarva (lanugo), joka tulee peittämään koko kehon aina syntymään saakka.
 (vau.fi)




Kivaa sunnuntain jatkoa kaikille :)


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

voih, miten ihanaa blogia pidät <3
ihan tässä tulee vauvakuume ja kyllähän se on välillä mielessä (kuten juuri tänään) että kyllähän se neljäs olis ihana tähän perään, vaikka kyllähän noiden 4v:n ja 2,5v:n ja 4kk ikäsen kans aika hyvinkin kuluu, mutta kun.. se vauvakuume.. ääähh.. se on ihan järkyttävää :p ..ja raskauskuume, mä olisin raskaana vaikka koko ajan jos ois mahollista ja synnytystä kaipaa kauheesti aina, ku näkee tv:ssä tai kuulee muilta!!
Mutta josko tässä ny vain malttais, ohan tässä aikaa vielä vauvoja saada (jos luoja vain on samaa mieltä), josko nyt nauttis näistä kolmesta pallerosta <3

Hyviä vointeja ja ihanaa raskausaikaa <3

<3: Suvi O.