5.10.2012

EHKÄ PIKKUHILJAA HELPOTTAA?

Välillä on jo päiviä, kun jaksaa enemmän ja oksu-olokin jo vähän helpottamaan päin. Kyökkäillyt oon viimeksi monta päivää sitten, mutta kyllä se etova olo on edelleen joukossa joka päivä, ja siis korostuu silloin kun tulee edes pikkiriikkisen nälkä. Eli syömässä saa olla jatkuvasti! Väsymyskin tuntui jo helpottavan, kunnes toissapäivänä ja eilen olin AIVAN kuollut, ja tuntui että voisin vain nukkua, nukkua ja nukkua. Tänään ollut tuon puolesta parempi olla, en oo vielä kertaakaan tämän päivän aikana maannut sohvalla (joka on viimeisen kuukauden aikana tullut hyvinkin tutuksi) vaikka kello on jo pian kuusi :D Kaupassa kuitenkin tänään kaikki oksetti ja koko ajan pelotti, koska joudun laatoittamaan kaupan lattiaa.
Ylihuomenna kuitenkin alkaa rv14, joten ehkä tämä alkaa olla pian jo voiton puolella, ja jospa tällä kertaa saisin nauttia energisestä keskiraskaudesta? Hassua, että nyt on jo menossa toinen kolmannes.

Keskiviikkona kävin lääkärineuvolassa, ja siellä oli kaikki hyvin, eipä kummoisempia. 
RR 124/76 (viimeksi 105/71) ja hb 119 (viimeksi 107, mukavasti siis noussut raskausvitamiinin ja ehkä ruokavalionkin ansiosta). Sydänäänet+ ja kaikki muutoinkin ok!
Niin, ja mainitsemisen arvoinen asia: mulla on paino miinuksella ekaan neuvolakäyntiin verrattuna! Ekaan neuvolakäyntiin mennessä ei ollut tullut yhtään normipainoon, sitten mulla pahoinvoinnin ansiosta tippui kilo, ja siitä oli noussut jonkin verran, mutta nyt oltiin vielä -200g siihen lähtöpainoon. Tämä on todella outoa, koska aiemmin mulla on jo näihin viikkoihin mennessä tullut n. 3kg.
Lääkärin kanssa pienimuotoisesti juttelin synnytyspelosta, ja hänkin oli sitä mieltä (neuvolan terkan lisäksi) että olisi todella hyvä mennä sinne pelkopolille juttelemaan asiasta. Kuitenkin näin alussa en ehkä vielä "osaa" mennä pelkopolille saakka asiasta juttelemaan, ehkä muutaman viikon päästä voisi pian olla ajankohtaista. Toivottavasti niistä käynneistä on sitten apua edes pikkaisen.
2,5 viikon päästä on pikainen neuvolakäynti, kuunnellaan vaan sydänäänet, ja sitten seuraava kunnon aika marraskuun 12.pvä (sama päivä kun mun koulu jatkuu, taidan siirtää edeltävälle perjantaille ajan, ettei heti tartte olla koulusta pois).

Vauvan liikkeitä alan kohta odotella, koska kakkosesta tunsin liikkeet jo rv 13+ ja ekastakin rv 16+. Toki sitähän ei tiedä, vaikka tästä tuntuisi myöhemminkin.

Hankintoja pikku-Maritalle oon aika paljon jo miettinyt, mutta mitään muuta en oo vielä ostanut, kuin kirppikseltä pari pikkuvaatetta. Ehkä rakenneultran jälkeen uskaltaa ruveta hankintoja pikkuhiljaa tekemään.

Nyt mä taidan tehdä sen, hyppään sohvalle hetkeksi makoilemaan ennen lasten iltatouhuja ;-)

2 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Hei,
Löysin juuri blogisi ja itselläni on kova vauvakuume. Minkä ikäisiä ovat teidän esikoinen ja kakkonen? Mulla on siis myös toiveissa kolmas lapsi, nämä ikäerot vaan mieityttää. Esikoinen 3v1kk ja kuopus 1v8kk...
T: uusi lukija

MILIA kirjoitti...

Moikka, kiva kun tulit lukijaksi! :)

Meillä esikoinen on 4v 10kk ja kakkonen on 2v 2kk. Ihan sopivat ikäerot tulee, kun ekalla ja tokalla on 2v8kk ja kakkoselle ja kolmoselle tulee saman verran. Toki myös pienemmät ja suuremmatkin ikäerot on hyviä, riippuen ihan elämäntilanteista ym.
Lapset ehtii kuitenkin siinä raskausaikanakin jo kasvaa hurjasti! :)